pennut

~ Pentusuunnitelmat ~

Koska olen ollut erittäin tyytyväinen Pennin ensimmäiseen pentueeseen, niin hänet on tarkoitus astuttaa uudelleen syksyn 2021 juoksusta, joka todennäköisesti aivan loppuvuodesta. Tuossa kohdin ensimmäinen pentue on jo myös kuvattu. 


Pentusuunnitelma syksy 2021

Ragweeds Easyrider of Fendawood "Nero" x Reedrunner's Idalia "Penni"

Yhdistelmästä odotan erittäin hyväluonteisia ja vahvalla työmotivaatiolla varustettuja harrastuskoiria.

Pentueen sukutaulu >>

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä :)


Kuvaa klikkaamalla näet sen suurempana


Pennut myydään ainoastaan harrastaviin koteihin


Pennut luovutetaan kennelliittoon rekisteröitynä aikaisintaan 7 viikon ikäisenä. Kauppa tehdään kennelliiton lomakkeella. Pennut ovat tutustuneet riistaan ja pilliluoksetulon alkeet on jo opeteltu. Pennun mukana saat kirjallisen ohjeen, jossa on ruokintaan ja koulutukseen liittyviä ohjeita jne., ruokapussin, taluttimen, pillin ja damin. Autan mielelläni tarvittaessa kaikessa hoitoon ja koulutukseen liittyvässä asiassa. Pentujen omistajat liitetään Labradorikerhon pentuejäseniksi.

Pennun omistajana sitoudut hoitamaan viralliset terveystutkimukset (lonkat, kyynär, silmät) pennun ollessa 1 - 2 vuotias. Toivon myös että suoritatte noutajien taipumuskokeen.


Pennut läpikäyvät Yhdysvaltain armeijan kehittämän Bio Sensor-ohjelman, jonka tarkoitus on stimuloida pennun aivojen synapsien kehitystä. 

Pentujen hermoston kehitys on hyvin aktiivista 3 - 16 vuorokauden iässä, ja Bio Sensor-ohjelma kohdistuu juuri tuohon ikäkauteen. Aivosolujen välisten synapsien määrällä on vaikutus koko hermorakenteeseen. Mitä enemmän koiralla on synapseja aivosolujen välillä, sitä enemmän sillä on mahdollisuuksia käyttää aivokapasiteettiaan. Mitä aiemmin hermosto alkaa kehittyä, sitä enemmän synapseja ehtii syntyä kriittisen kehitysvaiheen aikana. Samanaikaisesti Bio Sensor hyödyttää pentua myös sosiaalistamisen kannalta, ja menetelmä totuttaa pentua käsittelyyn. Hyvän hermoston ja stressinsietokyvyn omaava koira pystyy aikuisenakin oppimaan tehokkaammin, ja toimimaan paremmin vaativissakin tilanteissa.

Bio Sensor-ohjelman on tutkittu vaikuttavan pentujen kehitykseen muun muassa seuraavilla alueilla:

- hermoston varhaisempi kehitys

- parempi kardiovaskulaarinen suorituskyky

- parempi vastustuskyky fyysisille sairauksille

- parempi ongelmanratkaisukyky

Bio Sensor-ohjelma suoritetaan pennuille 3-16 vuorokauden iässä kerran päivässä. Ohjelman ärsykkeet eivät kuulu sen ikäisen pennun luontaisesti kohtaamiin ärsykkeisiin. Ohjelmaa ei toisteta useammin, sillä liiallinen stressaaminen aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Pentu kerrallaan käydään kaikki viisi kohtaa läpi:

1. Kosketusärsyke

Kutitetaan pentua yhden tassun varpaiden välistä pumpulipuikolla. Ei ole väliä ilmaiseeko pentu tuntevansa ärsykkeen vai ei. Kesto 3-5 sekuntia.

2. Pystyasento (pää ylös)

Pidetään pentua molemmissa käsissä niin, että se on pystyasennossa, pää hännän yläpuolella. Kesto 3-5 sekuntia.

3. Pystyasento (pää alas)

Kuten edellä, mutta pää alaspäin. Kesto 3-5 sekuntia.

4. Selkäasento

Pidetään pentua selällään kämmenillä. Kesto 3-5 sekuntia.

5. Lämpöärsyke

Asetetaan pentu mahalleen märälle, jääkaappikylmälle pyyhkeelle. Ei estetä pentua, jos yrittää ryömiä pois alustalta. Kesto 3-5 sekuntia. 

Ko. ohjelmasta on noutajakasvattajilta hyviä kokemuksia, joten Pennin & Sakun pennut suorittavan myös ko. ohjelman.