Yhteystiedot - contact

Kennel Black Hugh's

Tiina Sudensalmi

Kirsikkapolku 11

54920 Taipalsaari

p. 040 515 6133

tiina.sudensalmi @ live.com 

Facebook , @blackhughs 


Harrastan koirieni kanssa näyttelyitä, tokoa ja nomea (noutajien metsästyskokeet), joka onkin erityisen lähellä sydäntäni <3 Minulla on myös metsästykortti, joten käytännön metsästys on luonnollisesti mukana noutajiemme elämässä. 

Olen myös yhdistysaktivisti, olen ollut mukana Lappeenrannan Palvelukoirayhdistyksen toiminnassa yli 10 vuotta mm. toko-kouluttajana. Noutajien toiminnassa olen ollut mukana järjestämässä noutajien metsästyskokeita (SKL.n vastaavan koetoimitsijan kortti) ja ollut myös Suomen sileäkarvaiset noutajat ry.n puheenjohtaja vuosina 2016 - 2017. Tällä hetkellä yhdistystoiminta on hieman vähäisempää, pääpaino omassa harrastuksessani.  Normaalin päivätyön lisäksi teen sivutoimisesti toiminimellä myös koiravalokuvausta ja noutajien treenitaluttimia.

Kasvatustyössäni painotan erityisesti terveyttä, luonnetta ja rodunomaisia lajeja. Flattien kanssa tulee huomioida sekä ulkomuoto mutta myös käyttöominaisuudet. Noutajien metsästyskokeet ovatkin olleet harrastukseni aivan ensimmäisestä flatistani alkaen.

"Koskaan ei pidä sanoa, ei koskaan", vai miten se menikään...? :) Minullehan ei koskaan pitänyt tulla labradoria, mutta Pikin ja Päivin 15 vuoden käännytys tuotti tulosta talvella 2017, jolloin minulle tuli sijoitukseen, ihan vaan nomea varten, Reedrunner's Idalia "Penni". Sain kunnian saada lahjakkaan pennun, jonka myötä nome-harrastus on saanut aivan uuden ulottuvuuden. Pennin kanssa meillä on aivan erityinen suhde. Hän on minulle se "kerran elämässä koira". Keräsin pitkään rohkeutta kysyäkseni Pauliinalta lupaa saada ostaa Penni kokonaan itselleni. Viimein siihen rohkaistuin ja ilokseni Pauliina oli suostuvainen asiaan, sillä hän oli myös huomannut tämän meidän erityisen suhteen ja hänellä oli sijoituksessa myös Pennin sisar, joten hänen oma jalostustyö jatkuu sitä kautta.

Tällä hetkellä minulla ei ole jalostusflattia, ja joskus on hyvä keskittyä pelkästään olennaiseen eli nomeen :) Joten  - avoimin mielin uusiin haasteisiin nomen ja metsästyslinjan labradorien parissa :)

Kuva: Juho Pajari
Kuva: Juho Pajari
kuva (c) Juho Pajari
kuva (c) Juho Pajari